Zonnepanelen op het dak van 15.000 Schiedamse woningen

‘Zoveel mogelijk woningdaken van zonnepanelen voorzien.’ Een ambitieus doel van woningcorporatie Woonplus, dat volledig bij ons past. We hebben hen in een aanbestedingstraject begeleid naar een partij om dit te realiseren. De succesvolle samenwerking leverde Woonplus energie op, en ons ook. Hen letterlijk, ons figuurlijk.

Lees case
Zonnepanelen op een dak
‘Zoveel mogelijk woningdaken van zonnepanelen voorzien.’
Uitdaging

Waar lag de uitdaging?

Woonplus is de enige woningcorporatie in Schiedam. Met zo’n 15.000 sociale huurwoningen in hun portefeuille is het hun taak om Schiedammers te voorzien van een betaalbare, passende woning. Maar dat is niet hun enige doel.

De huidige energietransitie brengt zo zijn uitdagingen met zich mee, waar ook Woonplus mee te maken heeft. Woningen moeten van het gas af en verder verduurzaamd worden. Het doel is om de kosten voor bewoners zo laag mogelijk te houden, maar ook te voldoen aan wet- en regelgeving. Woonplus wil hiervoor graag zonnepanelen laten installeren, onderhouden en monitoren op de daken van hun woningen. Maar welke partner is hiervoor geschikt?

Samenwerking

Hoe verliep de samenwerking met Sustendo?

Met deze vraag kwam Woonplus bij ons terecht. Arnold Schep, projectleider bij Woonplus, vertelt: ‘Ik heb Sustendo leren kennen als een partij die openstaat voor vragen en enthousiast aan de slag gaat. Sustendo komt na wat je afspreekt, denkt goed mee en communiceert helder.’

De verwachting was duidelijk, en die vroeg om een daadkrachtige aanpak. Dat is ons op het lijf geschreven. Bij Sustendo houden we van actie. We bevinden ons graag waar het allemaal gebeurt. Daarom zijn we eerst langsgegaan op locatie. Om de complexen met eigen ogen te bekijken. Doordat we ons op die manier inleefden in Woonplus, wisten we vrij snel welke partijen bij dit project passen.

Beeldmerk Woonplus

‘Ik heb Sustendo leren kennen als een partij die openstaat voor vragen en enthousiast aan de slag gaat.’

Resultaat

Wat was het resultaat?

Woonplus hecht waarde aan prijs, kwaliteit en ervaringen van anderen. Met die wensen in ons achterhoofd kwamen we van een long list tot een short list. Met een positief resultaat. De partij die overbleef, is precies wat Woonplus zoekt. ‘De aanpak van Sustendo heeft ons een bedrijf opgeleverd, waarmee we nu in de contractuele fase zitten’, aldus Arnold.

We kijken terug op een fijne samenwerking. ‘Met Arnold konden we echt stappen maken’, aldus Marcella van Harn, onze adviseur verduurzamen. Daar krijgen wij energie van. Mogen we voor jouw bedrijf ook de daad bij het woord voegen? Er is nog zoveel te doen. We horen graag van je.


Diensten

Diensten die voorkomen in dit verhaal

Projectplan zonnedak
Verken de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen.
Meer informatie

  • Van ambitie naar uitvoering
  • Onafhankelijk
  • Begeleiding bij iedere stap
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660