Projectplan zonnedak. Goed en snel geregeld

Aan de slag met een plan van aanpak voor zonnepanelen voor jouw bedrijf

  • Heldere businesscase en inzicht in de terugverdientijd
  • Overzichtelijk stappenplan
  • Alle opties bij netcongestie
Direct aanvragen
Of bel direct: 085 – 487 4660
Zonnedak
Voor organisaties die de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen willen verkennen

Voor wie?

Wil je graag een zonnedak realiseren, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf? Kan ik wel of niet terugleveren aan het elektriciteitsnet? Hoe groot is de opbrengst? Wat is het effect van dynamische elektriciteitsprijzen? Welke eisen stelt mijn verzekering? Hoeveel zonnepanelen kan mijn bedrijfspand dragen?

Als ondernemer kun je veel vragen hebben over zonnepanelen. Als je aan de slag wil met een zonnedak, helpen wij je graag op weg.

Zo pakken we het aan

We komen bij je langs en bespreken je toekomstplannen en ambities met je bedrijf met het gebouw. Ook zijn we benieuwd naar gedetailleerde informatie over het elektriciteitsgebruik. Op basis daarvan berekenen we wat voor jouw gebouw het beste zonnedak is. Dit werken we uit in een concreet plan van aanpak.

Hierin behandelen we onderwerpen zoals: technische kenmerken, verzekeringen, kosten van zonnepanelen op je bedrijfspand en subsidies, dakconstructie en verschillende businesscases. Het plan van aanpak eindigt met een stappenplan voor de realisatie van jouw zonnedak. Zo kun je zelf aan de slag met je zonnepanelen zakelijk aanschaffen.

Dit levert het op

Je ontvangt een concreet stappenplan, over zonnepanelen zakelijk aanschaffen (inclusief het omgaan met netcongestie). Daarin vind je uitleg over de verschillende onderdelen, zoals:

  • De technische mogelijkheden voor een zonnepanelen op jouw bedrijfspand;
  • Informatie over dakconstructie en verzekeringen;
  • Subsidies die specifiek van toepassing zijn op jouw situatie;
  • Verschillende businesscases, zodat je een goed beeld krijgt van de financiële voordelen en terugverdientijd van zonnepanelen voor bedrijven;
  • Aanbevelingen hoe je bij netcongestie toch een zonnedak kunt realiseren.

Dankzij deze aanpak profiteerde grondverzet- en recyclingbedrijf Wesseler-Oude Booyink nét op tijd van 532 extra zonnepanelen.

Dit vonden anderen ervan

‘Sustendo komt na wat je afspreekt, denkt goed mee en communiceert helder. Ik kijk terug op een fijne samenwerking.’

‘Modder niet te lang door, maar neem contact op met Sustendo. Dat kan een heleboel stress voorkomen.’

Een greep uit de bedrijven die we begeleid hebben

De Boshoek logo
Certicon logo
De Uitwijk logo
De Onderwijsspecialisten logo
De Sterrenberg logo
RAB Groep logo
Reklet logo
Spa Veluwe logo
Wabtec logo
Woonplus logo
Resultaat

Nog vragen?

  • Wat is netcongestie?

    Netcongestie betekent dat het elektriciteitsnet vol is. Op zonnige of dagen met veel wind is er te veel stroomaanbod tegelijk op het net. Daardoor mogen organisaties met een grootverbruik aansluiting geen extra zonnestroom aan het net leveren.

    Maar ook de stroomvraag kent soms pieken. Om dat te voorkomen, geeft de netbeheerder geen extra capaciteit om stroom af te nemen van het elektriciteitsnet aan organisaties. Dat is natuurlijk een groot probleem voor organisaties die meer elektriciteit nodig hebben, dan ze mogen afnemen van hun netbeheerder.

  • Ik kan niet terugleveren aan het net, zijn zonnepanelen voor bedrijven dan wel interessant?

    In de praktijk zien wij dat er in regio’s waar er niet teruggeleverd kan worden aan het net, er toch goede businesscases mogelijk zijn met het plaatsen van zonnepanelen voor bedrijven. Er is al veel opbrengst te halen uit zonnestroom, die direct binnen het bedrijf gebruikt kan worden. In steeds meer gevallen kan ook accu opslag rendabel zijn.

  • Hoe bespaar ik kosten met zonnepanelen op mijn bedrijfspand?

    De stroom die je opwekt en direct benut binnen je bedrijf is gratis. Je bespaart hiermee de inkoop van elektriciteit, energiebelasting en het variabele transporttarief. Wanneer je elektriciteit mag terugleveren aan het net, verdien je ook nog aan de verkoop van je overtollige zonnestroom.

  • Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

    Zonnepanelen kennen een technische levensduur van minimaal 25 jaar. Wel is het zo, dat ze langzaam minder gaan opbrengen. Je mag ervan uitgaan dat de panelen nog 80% van hun opbrengst realiseren na 25 jaar. Een omvormer moet iedere tien tot vijftien jaar vervangen worden.

  • Hoe zit het met salderen?

    Bedrijven met een kleinverbruikaansluiting mogen hun teruggeleverde elektriciteit op een zonnige dag wegstrepen tegen de gekochte elektriciteit ’s nachts of ‘s winters. Het percentage dat mag worden gesaldeerd neemt jaarlijks af, tot 0% in 2032. Als er niet meer gesaldeerd mag worden, zal de terugverdientijd van het zonnedak met zo’n 30% stijgen.

    Reden om snel te investeren in zonnepanelen voor je bedrijf. Je maakt voorlopig nog gebruik van de salderingsregeling.

Staat jouw vraag er niet tussen? Als je nog vragen hebt over het realiseren van een zonnedak of onze diensten, beantwoorden wij ze graag. Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Aan de slag

Vol energie aan de slag met verduurzaming?

Aan de slag met een plan van aanpak voor zonnepanelen voor jouw bedrijf.

Sustendo
  • Heldere businesscase en inzicht in de terugverdientijd
  • Overzichtelijk stappenplan
  • Alle opties bij netcongestie
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660