Inkoop en aanbesteden. Goed en snel geregeld

Aan de slag met verduurzaming

 • Snel inzicht in verduurzamingskansen en valkuilen
 • Marktpartijen met de meeste expertise selecteren
 • Contracteren op basis van prestatiecontract
Direct aanvragen
Of bel direct: 085 – 487 4660
Inkoop
Voor organisaties die duurzame technieken willen aanschaffen

Voor wie?

Wil jij duurzame projecten realiseren? Wij helpen je graag om marktpartijen met de meeste expertise te selecteren en contracteren op basis van een prestatiecontract.

Zo pakken we het aan

Wij hebben jarenlange ervaring met het inkopen en aanbesteden van duurzame energietechnieken, zoals zonnepanelen, warmtepompen, warmtecollectoren of de verduurzaming van hele gebouwen. Daardoor zijn wij in staat om de risico’s die verbonden zijn aan de realisatie en exploitatie van duurzame energietechnieken, tot een minimum te beperken.

Dit doen wij door bedrijven en instellingen te ondersteunen bij het gehele inkoop- en aankoopproces. Naast onze technische kennis, zijn wij goed op de hoogte van de belangrijkste uitvoerende partijen. We beschikken ook over veel ervaring om te komen tot goede technische en financiële afspraken met deze partijen.

We starten met het ophalen van aanvullende informatie, zoals verzekeringseisen en aanvullende gegevens van het gebouw. Vervolgens maken wij de aanbestedingsstukken op, zoals het programma van eisen en de werkomschrijving. Deze vertalen we in een heldere inkoop- en aanbestedingsstrategie.

Bij alle fasen van het inkoopproces maken wij de totale kosten gedurende de levensduur inzichtelijk. Dat doen we aan de hand van exploitatieberekeningen, op basis van Total Cost of Ownership. Als je dat wenst, kunnen wij het contract uitbreiden met een prestatiecontract voor de duurzame exploitatiefase van de techniek.

Dit levert het op

Je ontvangt een concreet plan van aanpak, met daarbij een heldere toelichting:

 • Gedetailleerde analyse
 • Programma van eisen
 • Afstemming met verzekeraar
 • Inkoop- en aanbestedingsstrategie
 • Overzicht van de toepasselijke subsidies
 • Nota van inlichtingen
 • Selectie uitvoerende partij op basis van een efficiënte aanbesteding
 • Gunningsadvies
 • Inzicht in de kosten gebaseerd op Total Cost of Ownership
 • Contracteren op basis van prestatiecontract

Dit vonden anderen ervan

‘Sustendo komt na wat je afspreekt, denkt goed mee en communiceert helder. Ik kijk terug op een fijne samenwerking.’

‘Ik was op zoek naar onafhankelijke expertise. Ik vond het fijn om te klankborden en de diepte in te gaan. De pijngrens door Sustendo aan te laten stippen.’

Een greep uit de bedrijven die we begeleid hebben

De Boshoek logo
Certicon logo
De Uitwijk logo
De Onderwijsspecialisten logo
De Sterrenberg logo
RAB Groep logo
Reklet logo
Spa Veluwe logo
Wabtec logo
Woonplus logo
Resultaat

Nog vragen?

 • Wat is een prestatiecontract?

  Een prestatiecontract is een contract tussen opdrachtgever en opdrachtnemer voor het beheer en onderhoud van energie- en klimaatinstallaties of een gebouw. Ze maken de prestaties van de uitvoerende partij meetbaar en objectief evalueerbaar.

 • In- of uitbesteden?

  Voor Sustendo betekent slim inkopen van duurzame energietechnieken, dat voor aanvang van een project de juiste keuzes worden gemaakt. Zo worden onvoorziene kosten in de realisatie- en exploitatiefase zoveel mogelijk vermeden.

  De afweging om diensten wel of niet uit te besteden speelt hierbij een belangrijke rol. Daarom staat bij onze dienstverlening de vraag centraal of, en zo ja, in welke fasen van het realisatie- en beheerproces het loont om externe partijen in te schakelen.

  De afkorting DBFMO (Design – Build – Finance – Maintain and Operate) kan hierbij van dienst zijn. Voor iedere fase van een verduurzamingproject helpen de vijf letters van DBFMO om een bewuste keuze te maken over wie het uitvoeringrisico gaat dragen. Houd ik het als opdrachtgever bij mijzelf of leg ik het bij een marktpartij?

Staat jouw vraag er niet tussen? Als je nog vragen hebt over de inkoop van duurzame energietechnieken of onze diensten, beantwoorden wij ze graag. Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Aan de slag

Vol energie aan de slag met verduurzaming?

Inkoop en aanbesteden. Goed en snel geregeld.

Sustendo
 • Snel inzicht in verduurzamingskansen en valkuilen
 • Marktpartijen met de meeste expertise selecteren
 • Contracteren op basis van prestatiecontract

Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660