Provincie Overijssel streeft naar een duurzame economie ondanks netcongestie

Ondernemers helpen verduurzamen, ondanks netcongestie, onvoldoende mankracht of parate kennis. Dat is een uitdaging, waar de Provincie Overijssel voor staat. Maar niet alleen, want de provincie bundelt de krachten met het Versnellingsteam Zon op Dak, waar wij onderdeel van zijn.

Lees case
Zonnedak
'We hebben voor Sustendo gekozen, omdat ze een bewezen trackrecord hebben.'
Uitdaging

Waar lag de uitdaging?

Provincie Overijssel heeft de ambitie om ondernemers te ondersteunen met het verduurzamen van hun bedrijf door middel van een zonnedak. Dat hangt samen met een groter doel. Namelijk: om in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Een duurzame economie is belangrijk om Overijssel aantrekkelijk te houden. Daarom investeert de provincie in schone vormen van energieopwekking.

Dat levert wel wat uitdagingen op. Netcongestie is daar één van. Ook bedrijven in Overijssel lopen tegen drempels aan: ‘Gaat mijn verzekering akkoord?’, ‘Is mijn constructie wel sterk genoeg?’ of ‘Kan ik wel terugleveren aan het elektriciteitsnet?’.

Astrid Hoekstra, projectleider Zon bij de Provincie Overijssel, beaamt dit: ‘Bedrijven hebben bijvoorbeeld niet voldoende mankracht of kennis om verduurzaming in gang te zetten.’ Astrid is opdrachtgever van het Versnellingsteam Zon op Dak van Nieuwe Energie Overijssel. Namens de Provincie Overijssel adviseert en ondersteunt het team ondernemers bij dit soort vragen. Wij zijn hierbij betrokken, als onafhankelijke partij.

Samenwerking

Hoe verliep de samenwerking met Sustendo?

Astrid legt uit waarom: ‘De provincie heeft voor Sustendo gekozen, omdat ze een bewezen trackrecord hebben van het succesvol leiden van energietrajecten en congestiemanagement. Dat gaf ons veel vertrouwen dat zij er goed mee aan de slag zouden kunnen gaan.’

Er zijn veel ondernemers die geïnteresseerd zijn in verduurzaming, maar vastlopen op een bepaald gebied. ‘Bijvoorbeeld met hun verzekering’, vertelt Astrid. ‘Dan belt Sustendo die kant op. De ondernemer ontdekt dat het wél mogelijk is, maar onder bepaalde voorwaarden. Sustendo begeleidt bedrijven van begin tot eind. Ze hebben specifieke kennis, waar wij graag gebruik van maken.’

Provincie Overijssel logo

‘Sustendo begeleidt bedrijven van begin tot eind. Ze hebben specifieke kennis, waar wij graag gebruik van maken.’

Resultaat

Wat was het resultaat?

Hoe Astrid op de samenwerking terugkijkt? ‘Heel positief, vanaf de eerste ontmoeting al. Het is een team met mensen die ongelooflijk slim zijn. Ze weten exact waar ze het over hebben. Echt experts op hun gebied. Ze zijn open en creatief bij het benaderen van bedrijven. Dat horen we ook terug.’

Astrid kijkt verwachtingsvol uit naar de komende jaren. ‘De energietransitie is enorm belangrijk. We zetten goede stappen om onze doelen te halen. Eén daarvan is het verlengen van ons contract met Sustendo.’ Daar zijn wij graag onderdeel van!


Diensten

Diensten die voorkomen in dit verhaal

Energieloket
Ondersteun ondernemers bij hun verduurzamingsplannen.
Meer informatie

  • Van ambitie naar uitvoering
  • Onafhankelijk
  • Begeleiding bij iedere stap
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660