Energieloket. Goed en snel geregeld

Aan de slag met ondersteuning van ondernemers bij verduurzamingsplannen

 • Ondernemersgerichte communicatie leidt tot hogere respons
 • Veel ervaring met verduurzaming, vertaald naar concrete acties
 • Bewezen succesvolle begeleiding van ondernemers
Direct aanvragen
Of bel direct: 085 – 487 4660
Sustendo
Voor gemeenten die ondernemers willen ondersteunen bij hun verduurzamingsplannen

Voor wie?

Willen de ondernemers in jouw gemeente of provincie wel verduurzamen, maar lopen ze in de praktijk tegen allerlei drempels aan, waardoor verduurzamingskansen niet uitgevoerd worden? Dat kan bijvoorbeeld zijn:

 • Gebrek aan kennis om te bepalen wat de beste verduurzaming is
 • Gebrek aan tijd om tot actie over te gaan (offertes opvragen, de juiste uitvoerende partij selecteren, etc.)
 • Gebrek aan financiële ruimte voor de investering en kennis over subsidiemogelijkheden
 • Problemen met congestie, bouwkundige problemen of verzekeringskwesties

Er is veel meer mogelijk dan de ondernemer weet. Wil jij dat ze hierbij worden ondersteund? Wij hebben praktijkkennis van energiezaken en zijn bewezen succesvol in het begeleiden van ondernemers. Graag stimuleren en ondersteunen we de ondernemers in jouw regio of op jouw bedrijventerrein bij het realiseren van hun verduurzamingsplannen. Samen vormen we één loket voor ondernemers met vragen over verduurzaming.

Zo pakken we het aan

Na de opstart van het project bouwen we in twee maanden een uitgebreide, lokale samenwerking op. Denk aan samenwerkingen met ondernemersverenigingen, parkmanagement, energiecoöperaties, lokale banken, accountants, regionale installateurs en aannemers. Op deze manier creëren we een netwerk om zo veel mogelijk ondernemers te bereiken.

We maken een communicatieplanning en voeren deze uit. Dat bestaat een mix van middelen, doelgroepen en boodschappen. Daarmee willen we zoveel mogelijk ondernemers op het juiste moment, met de juiste boodschap bereiken. Denk bijvoorbeeld aan themaweken, zoals: ’De week van de zonnige boerderij’, ’De week van het warme kantoor’ of ’Groei van je onderneming in tijden van netcongestie’.

Vanuit de bekendheid met het energieloket, netwerk en gerichte activeringscampagnes melden ondernemers zich met hulpvragen. We gaan langs voor een gesprek, waarbij we relevante informatie verzamelen. Denk hierbij aan: energiegebruik per kwartier, kenmerken van het gebouw en installaties. We vertalen de hulpvraag van de ondernemer naar een concreet actieplan. Waar nodig schakelen we lokale expertise in. Het stappenplan is voor de ondernemer een handleiding om de verduurzaming verder te brengen. Voorbeelden zijn: een plan van aanpak zonnedak of plan van aanpak netcongestie.

We bespreken het plan van aanpak met de ondernemer. Als het nodig is, brengen we de ondernemer in contact met de juiste partijen om het actieplan te realiseren. Ook starten we energiemonitoring op. Daarmee kunnen we gezamenlijk de voortgang en effecten van de verduurzaming volgen.

Vanzelfsprekend rapporteren we periodiek de uitgevoerde acties, het aantal bereikte ondernemingen en de bereikte resultaten. Daarnaast bespreken we mogelijkheden om de aanpak te verbeteren. Dit is onderdeel van onze werkwijze van continu verbeteren, wat heeft geleid tot onze ISO-certificering.

Dit levert het op

 • Ondernemers voelen zich door de gemeente gesteund om aan de slag te gaan met verduurzaming
 • Een goed ondernemersklimaat, omdat bedrijven en instellingen geholpen worden bij congestieproblemen
 • Een werkend energieloket. Dat betekent: ervaren professionals met kennis van de markt, een goed communicatieplan, aansluiting bij lokale netwerken en veel acties bij bedrijven in jouw werkgebied

Dit vonden anderen ervan

‘Sustendo weet hoe ze commerciële partijen en inhoudelijke thema’s bij elkaar moeten brengen en overzicht moeten creëren, wat essentieel is voor het succes van ons programma.’

‘Modder niet te lang door, maar neem contact op met Sustendo. Dat kan een heleboel stress voorkomen.’

Een greep uit de overheden die we begeleid hebben

RVO logo
Gemeente Putten logo
Provincie Gelderland logo
Gemeente Waalwijk logo
Techniek Nederland logo
Provincie Overijssel logo
Aan de slag

Vol energie aan de slag met verduurzaming?

Voor gemeenten die ondernemers willen ondersteunen bij hun verduurzamingsplannen.

Sustendo
 • Meer deelname door doelgroepgerichte communicatie
 • Praktijkkennis van verduurzaming vertaald naar concrete stappen
 • Ondernemers voelen zich gesteund en gaan aan de slag
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660