Van overkapt parkeerterrein tot nieuw zonnedak voor Meinders Catering

Wat als je geen verstand hebt van overheidsmaatregelen? Als je eerste besparingsplan in duigen valt? Of je afvraagt of het goedkoper kan? ‘Dan bel je Sustendo’, zou Meinders Catering antwoorden. En hij kan het weten, want deze issues zijn hem niet onbekend.

Lees case
Meinders Catering
'Je belt éérst Sustendo als je een milieu issue hebt.'
Uitdaging

Waar lag de uitdaging?

Meinders Catering treedt niet op de voorgrond, maar het bedrijf is overal. Wat begon als een kleine Amsterdamse delicatessenwinkel, is uitgegroeid tot een bloeiende catering- en bezorgservice. Voornamelijk als leverancier van cateringbedrijven, maar óók van alle hulpverleners in Nederland. Meinders Catering verzorgt calamiteiten in het hele land. Binnen drie uur staan ze paraat. Met belegde broodjes, warme buffetten en meer.

Dat levert zo zijn uitdagingen op. Maar daar is het bedrijf op ingesteld. Dat is anders, wanneer het op energiebesparing aankomt. ‘Daar hebben we geen verstand van’, aldus Jan Spierenburg, CEO bij Meinders Catering.

Samenwerking

Hoe verliep de samenwerking met Sustendo?

Sinds de overheid begin 2023 de registratie- en informatieplicht instelde, begon het bedrijf serieus na te denken over duurzaamheid. ‘Via een gezamenlijke partner kwam ik met Sustendo in aanraking’, vertelt Jan. ‘Ze hebben bij ons in Badhoevedorp het volledige pand tegen het licht gehouden. Vertelt wat we wel en niet konden verbeteren.’ Dat resulteerde in een afgevinkte energiebesparingslijst.

Vervolgens ontstond het plan om het parkeerterrein te overkappen. Met zonnepanelen welteverstaan. ‘Met alle respect: er zijn veel cowboys in de zonnepanelenwereld’, ervaart Jan. Daarom klopte hij opnieuw bij ons aan. Hij stelde vragen, als ‘Hoe werkt dit? Wat kost het? Levert dit het meeste op?’ Terechte vragen, maar ze hadden uiteindelijk een ander antwoord dan Jan verwachtte.

Nee. Een overkapt parkeerterrein levert niet voldoende op. Een zonnedak wél. Jan kreeg van ons een duidelijke calculatie, die aantoonde dat het initiële plan niet haalbaar bleek. ‘De berekening van Sustendo was degelijk. Daarnaast vertelde Marcella dat je met parkeerbewegingen te maken krijgt. Dat kan schade veroorzaken. Daar had ik niet over nagedacht.’ Het gaf Jan vertrouwen, wetende dat wij een onafhankelijke partij zijn. ‘Ze zijn onpartijdig, realistisch en hebben veel kennis.’

Meinders Catering logo

‘De medewerkers van Sustendo zijn onpartijdig, realistisch en hebben veel kennis.’

Resultaat

Wat was het resultaat?

Hoe nu verder? Er komt een gloednieuw zonnedak. En daar is Jan mee in zijn nopjes. Zodra de vergunning rond is, schakelt hij opnieuw onze hulp in. Dit keer om de juiste installateur te benaderen. Het blijft spannend, maar Jan maakt zich geen zorgen. ‘Dat het anders gaat lopen dan ze verwoord hebben, daar ben ik niet bang voor.’

Hij kijkt terug op een succesvolle samenwerking. ‘Je belt éérst Sustendo als je een milieu issue hebt. Ze ontzorgen je als ondernemer, zijn vriendelijk en het is duidelijk wat je krijgt. Elk contactmoment was goed. Wat Marcella zegt, dat doet ze. En,’ voegt hij eraan toe, ‘niet geheel onbelangrijk: ze zijn vriendelijk geprijsd. Het voelt in ieder geval alsof je waar voor je geld krijgt.’ Dat is waar we het voor doen. Welke uitdaging heb jij voor ons liggen?


Diensten

Diensten die voorkomen in dit verhaal

Projectplan zonnedak
Verken de mogelijkheden van zakelijke zonnepanelen.
Meer informatie

  • Van ambitie naar uitvoering
  • Onafhankelijk
  • Begeleiding bij iedere stap
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660