Vakantiepark Het Lorkenbos krijgt 25.000 euro terug van de energiemaatschappij

Vakantieoord Het Lorkenbos ontving 25.000 euro terug aan te veel betaalde energiebelasting. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Maar Vakantieoord Het Lorkenbos is blij dat ze de stap gezet hebben om met Sustendo in zee te gaan. Het kost wat, maar het levert duidelijk ook veel op.

Lees case
Vakantieoord Het Lorkenbos
‘Sustendo had meer informatie nodig, dan we dachten.'
Uitdaging

Waar lag de uitdaging?

Vakantieoord Het Lorkenbos is een vakantiepark met bungalows, familiehuizen en kampeerplaatsen. Sinds 1954 verwelkomt het familiebedrijf haar gasten op een van de mooiste plekjes van de Veluwe. Omringd door zandverstuivingen, heidevelden en bossen. De natuur staat centraal, zou je kunnen zeggen. Niet alleen letterlijk. Ook figuurlijk.

Duurzaamheid vormt zowel een doel, als een uitdaging. ‘Het hele park draait op aardgas. Dat moet worden omgezet naar elektra vertelt Hasko Lenderink, eigenaar van Vakantieoord Het Lorkenbos. ‘Energiezuinig moet je altijd zijn, voor je eigen portemonnee en het milieu.’

Samenwerking

Hoe verliep de samenwerking met Sustendo?

Deze ambitie vertaalt zich in een aantal trajecten, die we met Het Lorkenbos hebben doorlopen. Dat begon zo’n vijf jaar geleden. Hasko werd op een bijeenkomst getriggerd door het verhaal van Marcella van Harn, onze adviseur verduurzamen. Het leidde tot een vrijblijvend energiegesprek. ‘Sustendo kwam zelf met een aantal zaken die ze konden oppakken, zoals het clusteren van de energiebelasting.’

Heeft jouw WOZ-object meerdere energie-aansluitingen? Dan kun je deze samenvoegen. Het totale energieverbruik wordt bij elkaar opgeteld. Het geldt voor de energiebelasting als één aansluiting. Daardoor kom je mogelijk in een lager belastingtarief terecht.

Zo gezegd, zo gedaan. Het betekende dat het vakantiepark ruim 25.000 euro terugkreeg van de energiemaatschappij. Maar niet zomaar. ‘Sustendo had meer informatie nodig, dan we dachten. Een hele lijst.’ Maar het is gelukt. Inmiddels staat het bedrag terug op de rekening van Het Lorkenbos.

‘Sustendo heeft ook geholpen met een lijst van eisen, die we van de overheid kregen. Deze zijn we doorgelopen. De uitkomst is dat we goed op weg zijn, hier hoeven we niet zo heel veel in te doen.’ Wél zocht Hasko nog een partij om energielabels af te geven voor de bungalows. Ook dat is inmiddels geslaagd.

Vakantieoord Het Lorkenbos logo

‘Sustendo belt of mailt alleen als het nodig is. Niet voor elk wissewasje. Ze clusteren benodigde informatie en mailen het in één keer.’

Resultaat

Wat was het resultaat?

De verwachting van Hasko was duidelijk: ‘Dat ze hun taken naar wens uitvoeren.’ Over het resultaat windt hij ook geen doekjes: ‘Dat hebben ze, in zeer korte tijd, adequaat gedaan. Afspraken zijn goed nagekomen.’ De lijst is op tijd ingeleverd bij de overheid, de energiebelasting is terugbetaald en de energielabels zijn uitgedeeld. ‘Ja, precies wat ik had verwacht.’

Hasko kijkt positief terug op de samenwerking. ‘Marcella is kundig, vlot en was zeer prettig om mee samen te werken.’ In het bijzonder noemt hij nog de communicatie. Dat heeft hij als heel fijn ervaren. ‘Sustendo belt of mailt alleen als het nodig is. Niet voor elk wissewasje. Ze clusteren benodigde informatie en mailen het in één keer.’ Wij staan met beide benen op de grond en verplaatsen ons graag in wat jij nodig hebt. Dat is ons uitgangspunt. Wat kunnen we voor jou betekenen?


Diensten

Diensten die voorkomen in dit verhaal

Quickscan energiebesparing
Krijg inzicht in concrete (energie)besparingen.
Meer informatie

  • Van ambitie naar uitvoering
  • Onafhankelijk
  • Begeleiding bij iedere stap
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660