Sustendo springt in bij personeelstekort bij de Gemeente Waalwijk

Gemeente Waalwijk heeft ambitieuze klimaatdoelstellingen, maar een tekort aan personeel. Wat doe je dan? Ons invliegen, in dit geval. De samenwerking levert de gemeente een waardevolle projectbegeleider op.

Lees case
Sustendo
'We zien Albert als de trekker van de energieopgave.'
Uitdaging

Waar lag de uitdaging?

‘Duurzaamheid is een breed begrip, en onze focus vanuit mijn programma ligt op energie, klimaatadaptatie, biodiversiteit en circulaire economie, wat inhoudt duurzaam produceren en consumeren. Deze pijlers vormen de kern van ons duurzaamheidsprogramma’, begint Eric de Jong, programmamanager duurzaamheid bij gemeente Waalwijk.

‘Geloof in onze ambitie is cruciaal. Ik werk samen met de wethouder van Duurzaamheid aan onze ambitieuze doelstelling om tegen 2043 een klimaatneutrale gemeente te zijn. Voor 2030 hebben we tussendoelen gesteld.’ Intern en extern is de gemeente druk bezig om deze doelen te bereiken. Daarvoor worden diverse activiteiten, projecten en inspanningen op touw gezet. Dat varieert van een fairtrade werkgroep tot het bouwen van windparken.

Maar er zijn ook hobbels op de weg. ‘Een grote uitdaging is de schaarste aan personeel’, vertelt Eric. ‘Het is moeilijk om gekwalificeerde mensen te vinden, wat leidt tot vertraging in onze projecten. We zijn afhankelijk van de beschikbare medewerkers voor onze voortgang. Personeelscapaciteit is bepalend.’

Samenwerking

Hoe verliep de samenwerking met Sustendo?

Hoe los je dit op? Eric noemt het enthousiast maken van jongeren via de bibliotheek, voorleesbijeenkomsten, klassikale projecten en afstudeerstages. Daar steekt hij veel tijd in. Een andere manier is een interim projectbegeleider inschakelen. Bij Sustendo vervullen we deze rol graag.

‘Albert was eerder al door de provincie Noord-Brabant ingehuurd en betrokken bij de verduurzaming van onder meer de Waalwijkse bedrijventerreinen en vervult nu rechtstreeks bij de gemeente een rol in de energieopgaves op onze bedrijventerreinen. Daarmee levert hij een belangrijke bijdrage aan het duurzaamheidsprogramma.’

Zijn werk betreft het betrekken van stakeholders, creëren van overzicht en leggen van verbinding tussen inhoudelijke thema’s en commerciële partijen. ‘Hij is verantwoordelijk voor het beheren en vooruithelpen van dit onderdeel van het programma. Zijn aanpak kenmerkt zich door het aanbrengen van structuur en het helder krijgen van onze doelen op het gebied van energie op bedrijventerreinen’, aldus Eric.

Gemeente Waalwijk logo

‘We zien Albert als de trekker van de energieopgave op bedrijventerreinen binnen ons duurzaamheidsprogramma.’

Resultaat

Wat was het resultaat?

Het contract met de Provincie eindigt snel, maar de Gemeente Waalwijk is nog niet klaar. ‘Zijn rol als projectleider en zijn affiniteit met de inhoud hebben ertoe geleid dat we Albert zien als de trekker van de energieopgave (op energietransitie) op bedrijventerreinen.’ Een sleutelfiguur, die Eric nog niet graag ziet gaan. Daarom zetten we onze samenwerking voort.

‘In zijn rol heeft Albert zich bewezen als iemand die niet alleen inhoudelijk sterk is, maar ook een brug kan slaan tussen de diverse partijen die bij ons duurzaamheidsprogramma betrokken zijn. Hij weet hoe hij commerciële partijen en inhoudelijke thema’s bij elkaar moet brengen en overzicht moet creëren, wat essentieel is voor het succes van ons programma.’


Diensten

Diensten die voorkomen in dit verhaal

Energietransitie bedrijventerreinen
Maak meters met de energietransitie van bedrijventerreinen.
Meer informatie

  • Van ambitie naar uitvoering
  • Onafhankelijk
  • Begeleiding bij iedere stap
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660