De beste oplossing voor een duurzaam sanitairgebouw van ONS BUITEN

Hoe zet je een sanitairgebouw zo duurzaam mogelijk neer? Dat is de uitdaging die ONS BUITEN bij ons neerlegde. Samen zochten we naar de beste energietoepassing. Dat werd uiteindelijk een warmtepomp.

Lees case
Camping ONS BUITEN
'De analyse van Sustendo biedt houvast als ondernemer'
Uitdaging

Waar lag de uitdaging?

Bij ONS BUITEN ben je alle seizoenen welkom om te kamperen en recreëren. Het familiebedrijf bevindt zich op een natuurontwikkelingsterrein in Oostkapelle, Zeeland. Bij ONS BUITEN is er aandacht voor rust, ruimte en natuur.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda. ‘Sinds de introductie van de Green Key’, legt Gabriel Coppoolse, CEO bij ONS BUITEN, uit. Dat is een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de toeristische en recreatieve branche. ONS BUITEN heeft de hoogste (goud) classificatie.

Waarom dit zo belangrijk voor hen is? ‘Deels vanuit idealisme, maar ook om onafhankelijker te worden. Meer vanuit eigen kracht te opereren, ook financieel gezien.’ Het blijft een ontwikkelingsproces. Samen met collega’s en gasten maakt ONS BUITEN kleine keuzes, maar ook meer impactvolle beslissingen.

Samenwerking

Hoe verliep de samenwerking met Sustendo?

Het vraagstuk, waarmee ze bij ons aanklopten, valt in de laatste categorie. Op het terrein wordt een nieuw sanitairgebouw met douches en toiletten gebouwd. ‘Hoe kunnen we dit zo duurzaam mogelijk neerzetten?‘, vroeg Gabriel zich af. Daarvoor was een haalbaarheidsonderzoek nodig. Dat is ons op het lijf geschreven.

Onze adviseur André inventariseerde de huidige en gewenste situatie. Wat is de bedoeling? Wat is de verwachte watervraag? Voldoet het elektriciteitsnet? Op basis daarvan werkten we een aantal oplossingen voor een gasloos sanitair uit. ‘Energiebronnen die mogelijk zijn, toegespitst op onze praktijksituatie. Er is ook gekeken naar hoe we flexibel blijven, als we naar een wintercamping overgaan bijvoorbeeld’, aldus Gabriel.

De oplossing waar ONS BUITEN voor kiest, is een warmtepomp. ‘De analyse van Sustendo is een fijn praatstuk om met de installateur in contact te treden. Het biedt houvast als ondernemer, omdat je niet de tijd hebt om de diepte in te gaan, maar op deze manier wel een stevige basis hebt.’

Ons Buiten logo

‘De analyse van Sustendo is een fijn praatstuk om met de installateur in contact te treden. Het biedt houvast als ondernemer.’

Resultaat

Wat was het resultaat?

Het is niet de eerste keer, dat ONS BUITEN ons inschakelt. Er zijn meerdere energiescans uitgevoerd. Waarom Gabriel telkens voor ons kiest? ‘Je hebt zelf wat kennis, je hoort ook van leveranciers wat. Maar ik was ook op zoek naar onafhankelijke expertise. Ik vond het fijn om te klankborden en de diepte in te gaan. De pijngrens door Sustendo aan te laten stippen.’

Gabriel verwachtte een professionele rapportage, aangevuld met bewezen successen en praktijkervaringen. Dat was ook wat hij kreeg. En meer. Dat blijkt als we Gabriel vragen wat hij waardeerde aan onze samenwerking. Hij noemt specifiek de nazorg. ‘André geeft ook nog af en toe tips over relevante ontwikkelingen. Heel fijn contact.’


Diensten

Diensten die voorkomen in dit verhaal

Projectplan warmtepomp
Reduceer het gasverbruik, maar zit er wel warm bij.
Meer informatie

  • Van ambitie naar uitvoering
  • Onafhankelijk
  • Begeleiding bij iedere stap
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660