Grip op je energiegebruik en gebouw. Goed en snel geregeld

Aan de slag met je data op orde brengen

 • Alle informatie op je scherm, helder gepresenteerd
 • Benchmark je energieverbruik met vergelijkbare gebouwen
 • Investeringsbeslissingen op basis van werkelijke gegevens, niet op aannames
Direct aanvragen
Of bel direct: 085 – 487 4660
Data
Voor organisaties die actuele en complete data willen hebben

Voor wie?

Wil jij beter begrijpen wat jouw energiegebruik veroorzaakt? Vraag jij je af welke tool inzichten geeft die aansluiten bij jouw behoefte? Weet jij hoe jouw energieverbruik is opgebouwd? Wat is je energieprofiel per 24 uur? Welke installaties veroorzaken het verbruik? En hoe is de isolatiewaarde van je gebouw?

Je wilt investeringen kunnen onderbouwen aan de hand van feiten, zodat je de juiste besluiten kunt nemen. Daarvoor is het nodig om je data op orde te brengen. Het vormt de basis voor elke succesvolle verduurzaming. Dat doen wij graag voor je.

Zo pakken we het aan

We starten met een bespreking op locatie. We nemen door welke informatiebehoefte er is en welke inzichten je nu al hebt. Gaat het alleen om energiegebruik of ook om de actuele staat van je gebouw en huidige installaties? We bespreken de belangrijkste bestaande tools en bepalen samen welke het beste aansluiten bij jouw informatiebehoefte. Daarnaast brengen we in beeld wat de belangrijkste energievragers zijn in je bedrijfsgebouw en -processen.

Als extra inzicht in het gebouw gewenst is (bijvoorbeeld een energielabel of een NEN2767 conditiemeting), brengen we je in contact met experts uit ons uitgebreide netwerk.

Na het inlezen van je energiegegevens, analyseren we deze en rapporteren we de belangrijkste observaties. Dit bespreken we met jou. Het resultaat is een lijst met concrete acties voor een optimaler energiegebruik.

Elk jaar herhalen we deze analyse en bespreking. Zo kun je reageren op veranderingen binnen je bedrijf en inspelen op de nieuwste technische mogelijkheden.

Als je ook voor een conditiemeting hebt gekozen, dan ontvang je ook een NEN 2767-rapport. Dit rapport bevat een zeer compleet overzicht van gemeten condities van alle gebouwdelen en installaties. Het bevat ook eventueel vastgestelde gebreken, onderbouwd met foto’s.

Na ontvangst van het rapport bespreken wij deze samen met jou en de NEN 2767-adviseur:

 • Herken je de eventueel vastgestelde gebreken?
 • Hoe kun je op basis van deze conditiemeting een duurzaam meerjarenonderhoudsplan opstellen?

Dit levert het op

Je krijgt goed inzicht in je gebruiksprofiel en eventuele onverwachte uitschieters. Eén keer per jaar neem je de tijd om stil te staan bij je energiehuishouding en wat dit betekent voor je bedrijfsplannen. Zo kun je investeringen in verduurzaming onderbouwen met feiten en daardoor betere besluiten nemen.

Dit vonden anderen ervan

Sustendo ontzorgt je als ondernemer, zijn vriendelijk en het is duidelijk wat je krijgt. Elk contactmoment was goed.

‘Ik was op zoek naar onafhankelijke expertise. Ik vond het fijn om te klankborden en de diepte in te gaan. De pijngrens door Sustendo aan te laten stippen.’

Een greep uit de bedrijven die we begeleid hebben

De Boshoek logo
Certicon logo
De Uitwijk logo
De Onderwijsspecialisten logo
De Sterrenberg logo
RAB Groep logo
Reklet logo
Spa Veluwe logo
Wabtec logo
Woonplus logo
Resultaat

Nog vragen?

 • Ik heb al een eigen energiemanagement tool, kunnen jullie me dan ook helpen?

  Veel bedrijven hebben al één of meerdere tools die inzicht in het energiegebruik geven, omdat dit met een ander product meegeleverd wordt. Denk bijvoorbeeld aan meetdiensten op een grootverbruikaansluiting.

  Tijdens het opstartgesprek bepalen we samen of je huidige tool aansluit bij jouw behoefte. We zoeken altijd naar de oplossing die de minste extra kosten oplevert. Zo helpen wij onze klanten aan meer inzicht, ongeacht welke tool je gebruikt.

 • Wat is NEN 2767?

  NEN 2767 is de norm voor conditiemeting van gebouwen, infrastructuur en andere beheerobjecten. Hiermee kan gestuurd worden op prestatie-eisen, zodat een eigenaar of beheerder inzicht heeft in aanwezige gebreken en weet welke risico’s hij loopt als die niet worden opgelost.

  De norm zorgt ervoor dat inspecteurs betrouwbare informatie aanleveren, waarmee meerjarenprogramma’s kunnen worden ontwikkeld. Het geeft de eigenaar/beheerder input voor zijn beleid en richting voor het stellen van prioriteiten voor herstel van gebreken. Zo is er grip op de technische toestand, risico’s en kosten op korte en lange termijn.

 • Wat is een duurzaam meerjaren onderhoudsplan?

  Een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) is een rapport, waarin staat welk onderhoud er aan een object of asset plaats moet vinden, wanneer dit moet gebeuren en wat de kosten zijn. Een goed opgesteld MJOP stelt je in staat beheer, onderhoud en kosten effectief te managen.

  Ten opzichte van een traditioneel meerjarenonderhoudsplan bevat een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) ook verbetermaatregelen ten aanzien van de energieprestatie en (indien van toepassing) het binnenklimaat. De verbetermaatregelen worden gekoppeld aan het geplande onderhoud in het MJOP. Zo wordt het juiste moment bepaald om een maatregel door te voeren.

Staat jouw vraag er niet tussen? Als je nog vragen hebt over het op orde brengen van je gebouw- en energiedata of onze diensten, beantwoorden wij ze graag. Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Aan de slag

Vol energie aan de slag met verduurzaming?

Grip op je energiegebruik en gebouw. Goed en snel geregeld.

Sustendo
 • Alle informatie op je scherm, helder gepresenteerd
 • Benchmark je energieverbruik met vergelijkbare gebouwen
 • Investeringsbeslissingen op basis van werkelijke gegevens, niet op aannames

Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660