Projectplan netcongestie. Goed en snel geregeld

Aan de slag met oplossingen bij netcongestie

 • Binnen twee weken inzicht in oplossingen bij netcongestie
 • Oplossingen die werken voor jóuw bedrijf
 • Direct aan de slag met ons plan van aanpak
Direct aanvragen
Of bel direct: 085 – 487 4660
Sustendo
Voor organisaties die vooruit willen, ondanks netcongestie

Voor wie?

Wil je groeien met jouw bedrijf of een laadplein aanleggen, maar krijg je geen extra capaciteit op je elektriciteitsaansluiting? Of heb je plannen om je bedrijf te verduurzamen, maar loop je vast op het volle elektriciteitsnetwerk?

Het plan van aanpak geeft je inzicht in mogelijke netcongestie oplossingen. Je kunt zelf direct aan de slag met ons stappenplan.

Zo pakken we het aan

Tijdens een bezoek aan je bedrijf analyseren we tot in detail jouw elektriciteitsgebruik. Daarvoor bekijken we de installaties die energie gebruiken en bespreken we je toekomstplannen.

We hebben een vaste lijst met mogelijke oplossingen, in het geval van congestie. Per maatregel beschrijven we of deze haalbaar is voor jouw situatie. Je krijgt ook een indicatie van de investering en het effect op de congestie. Dit alles leggen we vast in een concreet plan van aanpak, zodat je zelf aan de slag kunt met mogelijke netcongestie oplossingen.

Dit levert het op

Binnen twee weken ontvang je een stappenplan, met alle mogelijkheden. Daar kun je direct mee aan de slag. Je krijgt duidelijk inzicht in de beste oplossingen voor jouw congestieprobleem, zoals:

 • Op welke momenten treedt het congestieprobleem op?
 • Wat is het stuurbaar vermogen in jouw bedrijf?
 • Wat is het mogelijke effect van zelf elektriciteit opwekken met zonnepanelen of WKK?
 • Wat is er mogelijk met opslag van energie in accu’s of warmtebuffers?
 • Welke mogelijkheden zijn er in samenwerking met andere bedrijven?
 • Wat is er mogelijk met vernieuwende contractvormen met de netbeheerder?

Dit vonden anderen ervan

‘Modder niet te lang door, maar neem contact op met Sustendo. Dat kan een heleboel stress voorkomen.’

Sustendo ontzorgt je als ondernemer, zijn vriendelijk en het is duidelijk wat je krijgt. Elk contactmoment was goed.

Een greep uit de bedrijven die we begeleid hebben

De Boshoek logo
Certicon logo
De Uitwijk logo
De Onderwijsspecialisten logo
De Sterrenberg logo
RAB Groep logo
Reklet logo
Spa Veluwe logo
Wabtec logo
Woonplus logo
Resultaat

Nog vragen?

 • Wat is netcongestie?

  Netcongestie betekent dat het elektriciteitsnet vol is. Op zonnige of dagen met veel wind is er te veel stroomaanbod tegelijk op het net. Daardoor mogen organisaties met een grootverbruik aansluiting geen extra zonnestroom aan het net leveren.

  Maar ook de stroomvraag kent soms pieken. Om dat te voorkomen, geeft de netbeheerder geen extra capaciteit om stroom af te nemen van het elektriciteitsnet aan organisaties. Dat is natuurlijk een groot probleem voor organisaties die meer elektriciteit nodig hebben, dan ze mogen afnemen van hun netbeheerder.

 • Wat is een WKK?

  WKK is de afkorting van Warmte Kracht Koppeling. Met zo’n installatie produceer je warmte en elektriciteit, op basis van bijvoorbeeld aardgas of biomassa. Dit is efficiënter dan apart warmte en apart elektriciteit produceren. Wanneer de installatie draait op aardgas of stookolie, is er geen sprake van schone energie. Je bespaart dus geen CO2.

 • Wat is stuurbaar vermogen?

  Sommige installaties kunnen uitgesteld worden. Bijvoorbeeld een vriescel. Daarbij kan de koeling even uitgezet worden, om enkele uren later harder te draaien. Het vermogen van de koeling is dan gestuurd. Of laadpalen, die tijdelijk lager gezet worden. Op die manier kun je een piekvraag in je bedrijf voorkomen of verplaatsen. Of je kunt energiegebruik verschuiven naar tijdstippen met gunstige energietarieven.

Staat jouw vraag er niet tussen? Als je nog vragen hebt over netcongestie of onze diensten, beantwoorden wij ze graag. Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar!

Aan de slag

Vol energie aan de slag met verduurzaming?

Aan de slag met oplossingen bij netcongestie.

Sustendo
 • Binnen twee weken inzicht in oplossingen bij netcongestie
 • Oplossingen die werken voor jóuw bedrijf
 • Direct aan de slag met ons plan van aanpak
Vragen?

Wij helpen je graag!

Call to action - Medewerker

Neem contact op. We kijken graag – vrijblijvend – wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen. Ook beantwoorden we graag vragen waar je ongetwijfeld mee zit.

Neem contact op Bel 085 – 487 4660